top of page
  • Writer's pictureFilio

"Τα μονοπάτια του παραδείσου έχουν χρώμα ροζ."


Τα θαύματα της άνοιξης μπορούμε να τα απολαύσουμε εξίσου και στις 2 χώρες, Ελλάδα και Κορέα.

Νοτιοανατολικά της Κορέας, 4 ώρες από Σεούλ ή 1 και μισή ώρα από το Μπουσάν βρίσκεται μια συνοικία, το Jinhae-gu (진해구).

Είναι μια μικρή συνοικία στην πόλη Changwon (창원시).

Κάθε χρόνο, από το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου, ξεκινάει αυτή η μικρή συνοικία και ντύνεται στα ροζ.

Είναι γνωστό ότι, κατέχει μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις δέντρων κερασιάς σε όλο το κόσμο.

Την άνοιξη ανθίζουν περίπου 340.000 κερασιές, με αποτέλεσμα, αυτή η μικρή συνοικία να οργανώνει κάθε χρόνο ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ κερασιάς σε όλο το κόσμο.

Το λεγόμενο "Jinhae Gunhangje Cherry Blossom Festival" (군항제). Το συγκεκριμένο φεστιβάλ προσελκύει κάθε χρόνο σχεδόν 1 εκατομμύριο τουρίστες.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα αυτού του φεστιβάλ είναι η ρομαντική γέφυρα του Yeojwacheon (여좌천로망스다리), ο σιδηροδρομικός σταθμός Gyeonghwa

(경화역 벚꽃길) και Yeojwacheon Light Festival τη νύχτα. Πολλά ζευγάρια προτιμούν μια ρομαντική απόδραση εκεί για να τραβήξουν φωτογραφίες που απαθανατίζουν τον έρωτά τους. Συγκεκριμένα, πάνω στην περίφημη ρομαντική γέφυρα, καθώς έγινε γνωστή ως η τοποθεσία γυρίσματος για το δημοφιλές kdrama «Romance», το οποίο έπαιξε για πρώτη φορά στην κορεατική τηλεόραση το 2002. Επίσης, οι ανθισμένες κερασιές, οι οποίες είναι απλωμένες στις 2 πλευρές του δρόμου, συναντώνται στο σταθμό Gyeonghwa, με σιδηροδρομική γραμμή μήκους 800 μέτρων όπου, μόλις δύσει ο ήλιος, ο τόπος μεταμορφώνεται σε ένα πολύχρωμο μαγικό τοπίο με φαναράκια και πολύχρωμες ομπρέλες για να ολοκληρωθεί το παραμύθι κάθε ζευγαριού.


Παράλληλα, στην Βόρεια Ελλάδα, 6 ώρες περίπου από την Αθήνα, στη Βέροια, πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας, υπάρχει ένα εξίσου ανοιξιάτικο θαύμα.

Ο παράδεισος, όπου ανθίζουν οι φημισμένες ροδακινιές της Βέροιας, ονομάζεται ως "Κήποι του Μίδα" ή Ροζ κάμπος της Ημαθίας και απλώνεται σε μια έκταση περίπου 175.000 στρεμμάτων.

Από αρχές Μαρτίου έως αρχές Απριλίου, σχεδόν 8 δισεκατομμύρια άνθη ροδακινιάς ανθίζουν και ντύνουν την Βέροια στα ροζ, προσκαλώντας χιλιάδες κόσμο για τουρισμό.

Όπως είναι γνωστό, το ροδάκινο της Βέροιας είναι το σήμα κατατεθέν της εμπορικής δραστηριότητας αυτής της πόλης,

πλέον ο Τουριστικός Οργανισμός Βέροιας ποντάρει στον τοπικό αυτό τουρισμό.

Πλέον, κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, εντός και εκτός Ελλάδος, επισκέπτονται αυτόν τον τόπο για να απολαύσουν την θέα, κάνοντας ποδήλατο ή περίπατο.

Τέλος, πολλά άτομα ταξιδεύουν με σκοπό να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό φωτογραφίας και βίντεο με θέμα τις «Ανθισμένες Ροδακινιές», όπως, επίσης, παρατηρείται τελευταία μια νέα μόδα των νεόνυμφων, οι οποίοι δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στις ροζ ανθισμένες ροδακινιές προκειμένου να απαθανατίσουν τις φωτογραφίες του γάμου τους.



Σύνταξη κειμένου :Marinella Felouzi

Photo credits :




117 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page