top of page

Το Τσιζκέικ από την Ελλάδα ως την Κορέα/그리스에서 한국까지 치즈케이크


Η Ελλάδα έχει μεγάλη παράδοση στα γλυκά. Ο κάθε τόπος έχει να υποδείξει τη δική του “γλυκιά” πλευρά. Από τα “λουκούμια” της Σύρου, τα “αμυγδαλωτά” της Άνδρου, στο “παστέλι” της Καλαμάτας, τη “μπουγάτσα” της Θεσσαλονίκης και το “ρεβανί” της Βέροιας. 

Από την άλλη η Κορέα, αν και δεν είναι γνωστή για τη “γλυκιά” κουζίνα της, έχει και αυτή τα δικά της γλυκά να προσφέρει. Πιο γνωστά από αυτά να είναι τα: yaksik, bukkumi, dasik, yakwa, bungeoppang, το διάσημο hotteok και πολλά άλλα. 

Το Τσιζκέικ είναι γνωστό σε όλο το κόσμο και το συναντάμε σε διάφορες μορφές. Αν και θεωρείται αμερικανικό γλυκό, εκδοχές του γλυκού παρασκευάζονται χιλιάδες χρόνια. Οι παλαιότερες αναφορές του γλυκού είναι στην Αρχαία Ελλάδα, όπου και αναφέρεται με την ονομασία “πλακούντας”. 

Στην Ελλάδα η δομή του γλυκού είναι: μπισκότο στη βάση, κρέμα στη μέση και μαρμελάδα από πάνω. Στην Κορέα συνήθως θα το βρούμε με μπισκότο στη βάση, κρέμα από πάνω, ζελέ μαρμελάδας και πάλι κρέμα, με μερικά φρούτα να ολοκληρώνουν τη διακόσμηση του γλυκού. 

 

Συνταγή:  

Για τη βάση: 

80g λιωμένο βούτυρο 

80g μπισκότα 

Για τη κρέμα: 

400g κρέμα τυριού  

160g ζάχαρη 

400g Κρέμα γάλακτος 

14g Ζελατίνη και 40ml  νερό 

400 πουρέ φράουλα 

Για την ενδιάμεση στρώση: 

80g μαρμελάδα φράουλα 

10g μείγμα ζελατίνης 

 

Εκτέλεση:

Για την βάση, θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι απλώνοντας το μπισκότο μέχρι να καλύψει όλη τη βάση. 

Για τη κρέμα, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά. Στη συνέχεια χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε μορφή γιαουρτιού και την ενώνουμε με το μείγμα τυριού. Ανακατεύουμε καλά τη ζελατίνη με χλιαρό νερό και τη περιχύνουμε στο μείγμα. Βάζουμε τη μισή ποσότητα πάνω από τη βάση μπισκότου και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτουμε τον πουρέ φράουλα και ανακατεύουμε. 

Για το ζελέ φράουλα, ανακατεύουμε το μείγμα ζελατίνης με τη μαρμελάδα και περιχύνουμε πάνω από τη κρέμα τυριού. Τοποθετούμε και πάλι στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά. 

Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα κρέμας πάνω από το ζελέ και στολίζουμε με φρέσκες φράουλες. 

Καλή τύχη!! 



그리스는 디저트의 훌륭한 전통을 가지고 있다. 각 장소마다 다른 "달콤한" 면을 보여준다. 시로스 섬의 ‘로쿰’부터 안드로스 섬의 ‘아미그달로타’, 칼라마타의 ‘파스텔리’, 테살로니키의 ‘부가차’, 베리아의 ‘레바니’까지.

반면에 한국은 디저트로 유명하지 않아도 먹어 볼 만한 디저트가 많다. 그 중에서 약식, 부꾸미, 다식, 약과, 붕어빵, 호떡이 가장 유명하다.

치즈케이크는 전 세계에 유명하고 많은 종류가 있다. 비록 미국의 디저트로 여겨지더라도, 치즈케이크의 다양한 버전들이 수천년동안 만들어지고 있다. 치즈케이크에 대한 가장 오래된 언급은 고대 그리스에서 왔고 플라쿤타(태반)라고 했다.

그리스에서 치즈케이크의 구조는 베이스는 비스킷, 가운데는 크림, 위는 잼이다. 한국에서는 보통 쿠키바닥에 크림, 잼 젤리, 크림이 있고 약간의 과일이 케이크 장식을 완성합니다.

요리법:

재료

[쿠키바닥]

녹인 무염 버터 80g

비스킷 80g

[크림]

크림치즈 400g

설탕 160g

헤비 크림 400g

젤라틴 14g + 물 40ml

딸기퓨레 400g

[젤리]

딸기잼 80g

젤라틴 분말 10g


조리순서

먼저, 쿠키바닥을 만들기 위해 보울에서 비스킷을 잘게 부숴 녹은 버터를 넣는다. 비스킷 반죽을 스푼으로 잘 섞은 후에 틀에 넣고 꾹꾹 눌러 바닥을 만든다.

크림을 위해서는, 다른 보울에 크림치즈와 설탕을 넣고 잘 섞일 때까지 휘젓는다. 다음으로, 헤비크림을 요거트처럼 걸쭉해질 때까지 저어서 크림치즈 반죽에 놓는다. 그리고, 따뜻한 물과 잘 섞은 젤라틴도 반죽에 넣는다. 비스킷을 깐 틀에 크림치즈 반죽을 1/2을 채우고 30분 정도 냉장고에 넣어 굳힌다. 나머지 반죽에 딸기퓨레를 넣고 섞는다.

젤리를 위해 딸기잼과 젤라틴 분말을 잘 섞고 틀에 넣는다. 그리고, 다시 30분 정도 냉장고에 넣어 굳힌다.

마지막으로, 젤리 위에 나머지 크림치즈 반죽을 넣고 신선한 딸기로 장식한다.


Σύνταξη κειμένου/텍스트 구성: Samira Kassem(Food Fighters team)

Μετάφραση/번역: Brains Team



57 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page